biografie ◄   boeken ◄   filographie ◄   scènes ◄   lezingen ◄   pers ◄ 


 

 


 

Griekenland pinautomaat van de rijken
De Griekenland opgedrongen schuldenlast is opgevoerd van 8 miljard in 2008 tot 340 miljard euro!? Dit heeft de 12 miljoen Grieken in ellende gedreven.
Rijke beursspeculanten hebben van Europese politici een ongelimiteerde pinpas gekregen om de Griekse staatskas te plunderen. De honderden miljarden euro’s aan ‘hulppakketten’ voor Griekenland stromen rechtstreeks naar hun Zwitserse bankrekening. Op kosten van alle EU-burgers, want Griekenland is failliet. Haar schuld is net als die van Ierland, Spanje en Portugal overgeheveld naar EU-burgers bij wie nog wat te halen valt.
Europa begint te bezwijken onder deze schuldenberg. De rijken hebben al een nieuwe pinpas op zak, de oorlogspinpas. Waarmee ze niet alleen het geld maar ook het bloed van de burgers aftappen.  Een kale kip kun je immers niet plukken, wel slachten.
Vermomd als vredesduif stoken zij oorlogshaarden op in het Midden-Oosten en Oost-Europa. De wapentuigpinautomaat is geopend. Het van oudsher bekende vernietigingsscenario van de politiek klinkt hun als muziek in de oren. Kassa ping.Gepubliceerd in februari 2015 
Titel cartoon: pinautomaat
getekend door Gabor Lodi

 

 

 terug naar boven ◄