biografie ◄   boeken ◄   filographie ◄   scŤnes ◄   lezingen ◄   pers ◄ 


 

 


Tijdbom SyriŽ

De internationale oorlogstroepen zijn uit Irak en Afghanistan wegge-haald, klaar om ingezet te worden in het Midden-Oosten. De ver-meende gifgasaanval in SyriŽ wordt aangegrepen om SyriŽ aan te vallen. Zonder harde bewijzen dat de aanval er een was met gifgas en wie deze heeft veroorzaakt. Een bekend recept: in Irak waren massa-vernietigingswapens voor de VS het startsein voor oorlogsverklaring. De bewijzen bestonden uit gemanipuleerde fotoís en vervalste ge-gevens. Bewijzen creŽren is gemakkelijk. Tijdens de laatste Balkan-oorlog toonde de pers bij herhaling fotoís van in kampen opgesloten gevangenen. Later kwam uit dat deze zich aan de andere kant van het prikkeldraad bevonden, zij waren vrij.
Gebruik van gifgas, verklaarde Obama, is de grens die niet over-schreden mag worden en bestraft wordt. Als we de internationale media mogen geloven moeten de VS terugslaan, voor de Ďgeloof-waardigheidí van Obama!? De VS die atoombommen gooiden op Hiroshima en Nagasaki, en de meeste massavernietigingswapens, bezitten, werpen zich op als hoeder van wereldvrede. Oorlog in naam van geloofwaardigheid, vrijheid en democratie. De VS zijn de grootste wapenproducent en creŽren de meeste oorlogen, in Korea, Vietnam, Irak, Afghanistan, LibiŽ Ö .
Verzwegen wordt dat de VS wapens leven aan de streng gelovige 'rebellen' in SyriŽ en andere Arabische landen. Die de sharia invoeren, en korte metten maken met de scheiding tussen kerk en staat en met de rechten van vrouwen.
     
De VS, Frankrijk en Turkije forceren een snelle aanval tegen het Syrische bewind van Assad. Zij hoeven geen verder bewijs te hebben van gifgas en dader, hun wapensystemen zijn startklaar. China en Rusland steunen samen met Iran SyriŽ. Het rommelt al tijden tussen Rusland en de VS, de beschuldigingen van spionage over en weer, met de affaire Snowden als meest recente, doen denken aan een nieuwe Koude Oorlog. Intussen koopt Nederland Russisch gas, viert zij het Ruslandjaar, en is een Nederlandse homopoliticus opgepakt in Rusland.
Een westerse aanval op SyriŽ kan gemakkelijk ontaarden in een grotere oorlog in het Midden-Oosten, waar
IsraŽl atoomwapens bezit en de strijd tussen IsraŽl en de Palestijnen al decennia lang een internationaal conflict is. Rusland heeft al gedreigd dat een aanval op SyriŽ niet zonder gevolgen zal blijven. Een oorlog tussen de groot-machten VS, Rusland en China  kan zich als een lopend vuur verspreiden naar Europees grondgebied. Hoe groter de oorlog, hoe hoger de winsten voor de internationale wapenindustriŽlen, en hoe meer dood, vernietiging en armoede voor de bevolking.


Gepubliceerd in augustus 2013 
Cartoonist: Gabor Lodi

 

 

 terug naar boven ◄